سبد خرید شما خالی است!

معرفی و مقایسه انواع ترمومتر دیجیتال (ویژگی، کاربرد و قیمت)

 ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
معرفی و مقایسه انواع ترمومتر دیجیتال (ویژگی، کاربرد و قیمت)
انواع ترمومتر
با پیشرفت تکنولوژی دماسنج ها دیگر آن شکل ساده و ابتدایی سال های قبل را ندارند. آنها در دو حالت آنالوگ و دیجیتال تولید شده و در صنایع کوچک و بزرگ بسیاری حضور پیدا می کنند. وظیفه یک حرارت سنج هم که معلوم است، اندازه گیری و ثبت داده های مربوط به اما مهمترین کارایی آن است. اما این وظایف در صورتی بیشتر و بیشتر می شوند که شما یک ترمومتر دیجیتال را در اختیار داشته باشید. در ادامه این مطلب ضمن بررسی انواع ترمومتر دیجیتال، شما را با مزایا و معایب آن آشنا می کنیم.

ترمومتر دیجیتال چیست؟

انواع ترمومتر هوشمند شامل دستگاه هایی هستند که می تواند دما و سایر جزئیات مربوط به آن را به شکل دقیق محاسبه کنند. اساس کارکرد این اقلام با توجه به موارد مختلفی تعیین می شود. وجود تعداد زیادی دکمه، یک صفحه نمایش نشان دهنده اطلاعات و یک یا دو عدد باتری انواع ترمومتر صنعتی را از دیگر محصولات آنالوگ متمایز می کند. این سازه در اکثر صنایع حضور دارد. پس باید سبک و قابل حمل باشد. این قاعده درباره ترمومتر های دیجیتال رعایت شده است‌. بر خلاف حرارت سنج های آنالوگ که اصلا به برق نیاز ندارند،‌ نمونه هوشمند به طور غیر مستقیم به حضور این جریان نیازمند است. در واقع این مدل ترمومتر حاوی تعدادی باتری است که باید در طی فواصل زمانی مختلف شارژ شوند.

انواع ترمومتر دیجیتال چه کاربردی دارند؟

با توجه به بررسی های انجام شده انواع ترمومتر صنعتی در اندازه گیری دمای سطح تجهیزات،‌ گازها و مایعات نقش دارند. حال این عناصر می توانند برای صنایع داروسازی، شیمیایی یا آرایشی و بهداشتی باشد. بدیهی است که استفاده‌ از این محصول در جلوگیری از گرم شدن بیش از اندازه مواد و دستگاه ها و حفظ کیفیت فعلی شان موثر است. با وجود این کارایی انواع ترمومتر می توانند در صنایع غذایی، مراکز هواشناسی، و عیب یابی سیستم های تهویه ای حضور داشته باشند‌.

 

انواع ترمومتر


انواع ترمومتر دیجیتال 

انواع ترمومتر دیجیتال شامل چهار دسته است. البته که موارد بسیاری در دسته بندی این اقلام موثر اند که شیوه عملکرد آنها مهم ترین شان است. سنسور دمای آر تی دی، گیرنده های ترموکوپل، پراپ دار بودن یا نبودن و … از جمله این موارد هستند. در ادامه آنها را بررسی می کنیم.
  1. ترمومتر لیزری
  2. ترمومتر پراب دار
  3. ترمومتر آر تی دی
  4. ترمومتر ترموکوپل 

ترمومتر لیزری

اساس کار این مدل به اشعه مادون قرمز وابسته است. در این حالت ترمومتر دما را از روی اشعه بازتاب شده بر روی اجسام تخمین می زند. این اقلام به عنوان حرارت سنج های غیر تماسی هم شناخته می شوند و می توانند در کوتاه ترین زمان بهترین پاسخگویی را داشته باشند. با توجه به این ویژگی بررسی دمای اجسامی که دسترسی به آنها ممکن نیست یا در حال حرکت هستند از جمله کارایی های این دستگاه است. جالب است بدانید که ترمومتر لیزری می تواند تحت شرایط خاصی دمای بدن انسان ها را هم اندازه گیری کند.

ترمومتر پراب دار

بر خلاف مورد قبلی این دماسنج دارای یک میله عمود است که به شکل خاصی به یک نگهدارنده دیجیتالی وصل شده است. این میله را به طور مستقیم به اجسام مختلف وصل کرده و دمای آنها را بررسی می کنند‌. حرارت سنج پراب دار می تواند برای اندازه گیری مایعات، جامدات و گازها مفید باشد.

ترمومتر آر تی دی

این مورد برای اندازه گیری دمای سیم های فلزی کارایی دارد. آنها زمان پاسخگویی متوسطی دارند. مدار داخلی این اقلام از تعداد زیادی سیم تشکیل شده است که هر یک به عنوان یک گیرنده دمایی حساس عمل می کنند. این نوع ترمومتر شباهت زیادی به حرارت سنج ترموکوپل دارد.

ترمومتر ترموکوپل

اصل ترموکوپل مهم ترین اساس کاری است که این حرارت سنج از آن استفاده می کند. منظور از ترموکوپل نوعی گیرنده است که از دو رشته سیم فلزی جدا از هم تشکیل شده است. این رشته سیم ها از یک طرف به هم وصل بوده، و از طرف دیگر پدیده junction را ایجاد می کنند. در اینجا سری اول دماسنج به عنوان یک مرجع شناخته شده، و از سری دیگر آن به عنوان نوعی گیرنده می شناسند که اختلاف دما را ایجاد می‌ کند. این دستگاه می تواند طیف مختلفی از دما را اندازه گیری کند. حضور این سازه در آزمایشگاه ها و محیط های صنعتی بسیار پر رنگ است.

 

انواع ترمومتر

 

لیست مزیت های انواع ترمومتر 

دقت بالا اولین و مهم ترین مزیتی است که می تو۱انیم درباره انواع ترمومتر صنعتی به آن اشاره کنیم. با استفاده از این محصول آمار خطاهای احتمالی به صفر رسیده، و داده های بدست آمده به راحتی به ثبت می رسند‌. این در حالی است که با توجه به سرعت بسیار بالای این نوع ترمومتر ها این فرایند در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود. 
زمان پاسخگویی سریع حرارت سنج دیجیتالی آن را از نمونه آنالوگ متمایز می کند. همچنین داشتن کارت حافظه و امکان ثبت داده ها نیز در کمتر دماسنجی وجود دارد. مزیت دیگری که در این سازه پر رنگ است اندازه گیری دمای اجسام و محیط بدون لمس آنها است. ترمومتر های غیر تماسی می توانند از راه دور هم دما را تخمین بزنند. 

ویژگی های انواع ترمومتر 

بی شک تا به الان به بسیاری از ویژگی های این کالا پی برده اید. با این حال باز هم آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. این نوع حرارت سنج پرتابل است. در واقع جثه کوچکی دارد و به طور مستقیم به منبع برق شهری وصل نمی شود. بنابراین به راحتی می توان آن را حمل و جا به جا کرد. داشتن یک صفحه نمایش کوچک که نور پس زمینه هم دارد این مورد را از سایر دماسنج ها جدا می کند. اکثر حرارت سنج های دیجیتالی در کنار این صفحه نمایش دارای سنسور هشدار دهنده ای هم هستند که آستانه دمای حداقلی و حداکثری را به آنها نشان می دهد.

 

انواع ترمومتر

 

قیمت انواع ترمومتر

قیمت انواع ترمومتر با توجه به پارامتر های مختلفی تعیین می شود‌. اینکه دماسنج شما از چه نوعی ساخته شده است، با کدام واحد اندازه گیری دما را می سنجد، تماسی است یا غیر تماسی و … همه و همه در تعیین بهای نقش دارند. در پله دوم این نوع برند است که در اولویت قرار می گیرند. گاهی خرید از یک نام تجاری خاص به خودی خود می تواند هزینه هایتان را چند برابر کند. 
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، تحریم های احتمالی، نوسانات ناگهانی بازارهای ارزی و غیره را نیز نمی توان نادیده گرفت‌. برای دور زدن این مشکلات تنها یک راه حل وجود دارد آن هم خرید از یک واحد عرضه کننده منتخب مثل تکترونیکس است. تکترونیکس می تواند انواع مختلقی از حرارت سنج های دیجیتالی را با تضمین کیفیت و قیمت به شما ارائه کند. محصولات این فروشنده تنوع بالایی دارند در نتیجه می توانند پاسخگوی هر نیازی باشند‌. برای کسب اطلاعات بیشتر به اطلاعات درج شده در سایت مراجعه کنید.

سوالات متداول 

آیا حرارت سنج هوشمند می تواند دمای بدن افراد را هم اندازه بگیرد؟ بله. اندازه گیری دمای انسان ها از جمله کاربردهای این وسیله است.
حرارت سنج دیجیتالی یا آنالوگ، کدام یک بهتر است؟ نمونه دیجیتالی بهتر است. چرا که امکان اندازه گیری بدون تماس را ایجاد کرده و سرعت و دقت بهتری دارد.
انواع ترمومتر دیجیتالی شامل چه مواردی است؟ دماسنج سنسور دمای آر تی دی، ترموکوپل، پراب دار و لیزری از انواع ترمومتر دیجیتالی هستند.
 
۴۶
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید