سبد خرید شما خالی است!

دوربین ترمال (Thermal) چیست و چه کاربردی دارد؟ + ویژگی ها

 ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
دوربین ترمال (Thermal) چیست و چه کاربردی دارد؟ + ویژگی ها
دوربین ترمال
با کمی دقت به محیط پیرامون تان می توانید انواع دوربین مدار بسته را در موقعیت های مختلف مشاهده کنید. آنها رویدادهای ایجاد شده را ثبت کرده و نقش مهمی را در تامین امنیت یک مکان ایفا می کنند. اما یک مشکل بزرگ در عملکرد آنها وجود دارد. اگر نوری که بر فضا حاکم است کم باشد یا تصویربرداری در پاسی از شب انجام شود دوربین نمی تواند جزئیات را به طور واضح ثبت کند چرا که اساس کار آن وابسته به پرتو های نور است. بدیهی است که در چنین موقعیتی نمی توان بیخیال دوربین مداربسته شد. بلکه راه حل آن استفاده از تجهیزات خاصی تحت عنوان دوربین ترمال است. در ادامه توضیحات بیشتری را درباره این دستگاه خاص ارائه می کنیم.

دوربین ترمال چیست؟

دوربین ترمال نوع خاصی از دوربین های مدار بسته است که به جای متکی بودن بر نور خورشید یا سایر تجهیزات تولید کننده روشنایی، اجسام و افراد را بر اساس حرارت یا دمای بدن شان شناسایی می کند. این فرایند به کمک حسگرهای حساس به دمایی هستند که در ساختار دوربین ترمال جایگذاری شده اند. در این حالت فرقی نمی کند که روز باشد یا شب، این سازه تحت هر شرایطی فضا را رصد می کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد آن را به نام دوربین حرارتی یا دوربین مداربسته دید در شب می شناسند.

 

دوربین ترمال

بررسی ساختار دوربین ترمال

دوربین ترمال نتیجه گرد هم آمدن قطعات مختلفی است که هر یک وظیفه ای را به دوش می کشند. با اینکه خورده ریزه های هر دوربین ممکن است زیاد باشد آنها از پنج قطعه اصلی سنسور حرارتی، لنز، واحد پردازنده، صفحه نمایش و کیس و بدنه تشکیل شده اند. در واقع تنها قطعه ای که به طور خاص در آنها بکار رفته است همان گیرنده های حساس به دما است.

دوربین ترمال چگونه کار می کند؟

بر اساس بررسی های انجام شده ساختار کلی دوربین های مداربسته معمولی و دوربین ترمال با یکدیگر مشابه است. تنها تفاوت آنها نوع گیرنده یا سنسوری است که در چیپ دستگاه قرار داده شده است. در دوربین های معمولی دیود های حساس به نور قرار داده شده است. اما این دیود ها در نمونه های حرارتی متفاوت است. در کل تمام اجسام و یا حتی افرادی که دمای داخلی شان بالای یک درجه است حرارت و جمعی از امواج مادون قرمز قرار دارد. حال این امواج که مستعد تولید گرما هم هستند توسط گیرنده های دوربین شناسایی شده، و بر همین اساس یک جریان ولتاژی ایجاد می شود. جریان ایجاد شده طی انجام مراحلی به سیگنال های آنالوگ یا داده های دیجیتال تبدیل می شوند. پس از این تبدیل شدن اجسام یا افراد ثبت شده به شکل تصویرهای رنگی ثبت می شوند.
لازم به ذکر است که امواج مادون قرمز (که از هر فرد یا جسمی منتشر می شوند) با دید معمولی یک انسان مشاهده نمی شوند. اما دوربین های حرارتی با بررسی اختلاف ایجاد شده بین افراد و محدوده تعیین شده رنگ ها را شناسایی می کند. ناگفته نماند که میزان حرارت و حجم امواج مادون قرمز ارتباط مستقیمی با هم دارند. پس هرچه دمای جسم بیشتر باشد تشعشعات آن هم بیشتر شده و تصویر نهایی با جزئیات بیشتری به ثبت می رسد.

انواع دوربین ترمال 

به طور کلی این دوربین ها بر اساس فناوری که به واسطه آن کار می کنند یا محیطی که قرار است در آنجا نصب شوند به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند. شناخت این نمونه ها به شما کمک می کند تا در زمان تهیه این محصول میان جمعی از دوربین های شبیه به هم گمراه نشود. در ادامه آنها را درج کرده و هر یک را شرح می دهیم.
  1. دوربین دستی: دوربین های دستی نمونه های قابل حملی هستند که به عنوان اقلامی برای محافظت، گشت زنی، و بررسی محدوده های متفاوت به کار می روند. آنها دارای وزن اندک و ابعاد نسبتا کوچکی هستند.
  2. دوربین حرارتی: این نوع دوربین ها به طور ثابت بر روی ستون ها و دیواره ها نصب شده و فضا را به شکل دائمی و با وضوح بالا رصد می کنند. نصب آنها در محیط های صنعتی، پارکینگ ها، مرزها و … متداول است. 
  3. دوربین امنیتی: این اقلام بر روی تجهیزاتی مثل زیر دریایی، پهپاد و سایر تجهیزات نظامی نصب می شوند. آنها عموما برای شناسایی حرکت افراد یا اجسام در شب کارایی دارند.
  4. دوربین صنعتی: نصب این دوربین ها در مکان هایی کارایی دارد که تجهیزات الکترونیکی زیادی در آنجا وجود داشته باشد. چرا که در این حالت دوربین می تواند نقص هر سازه را با توجه به دمای آن شناسایی کند.
دوربین ترمال

 

کاربردهای دوربین ترمال

دوربین ترمال بخاطر کارایی خاصی که دارد عموما در مکان هایی استفاده می شود که تامین امنیت در آنجا از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله این محیط ها می توانیم به فرودگاه ها، محدوده های امنیتی، محل تجمع تجهیزات پزشکی، انبار ها و … اشاره کنیم. البته یک کارایی مهم این نوع دوربین شناسایی دمای افراد است. بدیهی است که حرارت یک فرد سالم با کسی که دارای بیماری است متفاوت است. در نتیجه با وجود این دوربین ها می توانید از ورود کسانی که مشکوک به بیماری هستند جلوگیری کنید. از سویی دیگر این شناسایی حرارت می تواند به عدم آتش سوزی یک مکان یا جلوگیری از آن هم منجر شود. 
در آخر نیز می توانیم به حضور پر رنگ دوربین های ترمال در محیط های صنعتی اشاره کنیم. این گونه فضاها مملو از دستگاه ها و تجهیزاتی هستند که از خود حرارت تولید می کنند. یک سازه الکتریکی در زمان کارکرد باید حداقل و حداکثر حرارت داخلی مشخصی داشته باشد، اگر این دما از حد نرمال آن کمتر یا بیشتر شود میتوان آن را به عنوان خرابی یک بخش از دستگاه تلقی کرد. این اختلاف هم به کمک دوربین ترمال شناسایی می شود. در برخی موقعیت ها این دوربین را بر روی سازه های خاصی مثل اسلحه های نظامی نیز نصب می کنند.

ویژگی های دوربین ترمال

ویژگی های دوربین ترمال در تکنولوژی های خاصی خلاصه می شود که در ساختار آن به کار رفته اند. از جمله آنها می توانیم به عامل 3D DNR اشاره کنیم. در این حالت سیگنال اصلی با تمرکز بالا پردازش شده، و نویز های موجود در تصویر تا حد زیادی کاهش پیدا می کنند. با ادامه این روند تصویر ثبت شده با کیفیت و جزئیات بالاتری به نمایش در می آید. در عین حال قابلیت DDE و AGC نیز می توانند به عنوان یک مکمل در کنار 3D DNR قرار بگیرند. نمونه اول الگوریتم های هوشمندی را دنبال می کند تا تصاویر جزییات بیشتری داشته باشند. تکنولوژی دوم نیز نور را به صورت خودکار تنظیم می کند.

مزایای دوربین ترمال

بهره گیری از دوربین Thermal مزایای بیشماری دارد که امکان شناسایی خودرو ها و موجودات زنده با برد بالا یکی از مهم ترین آنها است. این پروسه در حالی انجام می شود که شرایط نامساعد آب و هوایی نمی توانند تاثیر چندانی در کارایی این سازه داشته باشند. این سازه می تواند از بسیاری از حوادث هم جلوگیری کند که یکی از مهم ترین آنها شناسایی زود هنگام حرارت است.
افزون بر آن نور خیلی کم یا فضای بسیار تاریک یا عوامل بازدارنده ای مثل دود نیز نمی توانند کارایی دوربین Thermal را مختل کنند. از دیگر ویژگی های مثبت آن می توان به دستیابی به اطلاعات خاص اشاره کرد. مثلا زنده بودن یک موجود یا روشن بودن یک ماشین در یک زمان بخصوص. 
این مزیت ها تنها در صورتی تشدید می شوند که شما نمونه اورجینال دوربین Thermal را خریداری کرده باشید. فروشگاه تکترونیکس بهترین عرضه کننده ای است که میتواند شما را در تهیه یک دوربین با کیفیت و قیمت مناسب یاری کند. مشتری مداری، تضمین کیفیت و قیمت، داشتن تیم پشتیبانی و امکان ثبت غیر حضوری محصولات از جمله مزیت های تکترونیکس است. برای ثبت سفارش دوربین ترمال کافی است به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.

 

دوربین ترمال

 

معایب دوربین ترمال 

با توجه به اینکه دوربین ترمال تنها حرارت را شناسایی می کند امکان ترسیم چهره افراد با کمک آن وجود ندارد. این موضوع یک محدودیت ساختاری است که می توان آن را در رده معایب این دستگاه قرار داد. علاوه بر این مورد رزولوشن محدود از دیگر معایبی است که می توانیم به آن بپردازیم. در این حالت تشخیص جزئیات کمی مشکل است. البته قیمت بالای این نوع دوربین در مقایسه با نمونه های مشابه نیز می تواند به عنوان یک عیب تلقی شود.

سوالات متداول

1- دوربین ترمال یا حرارتی چیست؟ نوعی دوربین مداربسته است که می تواند با کمک تشعشعات مادون قرمز و حرارتی که افراد یا اجسام از خود منتشر می کنند آنها را شناسایی و به تصویر بکشد.
2- دوربین مداربسته معمولی و حرارتی چه تفاوتی باهم دارند؟ سنسورهای دوربین معمولی نوری و گیرنده های دوربین ترمال حرارتی است. در نتیجه دوربین معمولی نمی تواند در نور کم کار کند اما نمونه حرارتی تحت هر شرایطی تصاویر را ثبت می کند.
3- استفاده از دوربین Thermal در چه مکان هایی متداول است؟ محیط های صنعتی، بیمارستان ها، فرودگاه ها، انبار ها و غیره.
 
۴۱
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید