سبد خرید شما خالی است!

لاجیک آنالایزر (Logic Analyzer) چیست و چه کاربردی دارد؟

 ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
لاجیک آنالایزر (Logic Analyzer) چیست و چه کاربردی دارد؟
لاجیک آنالایزر

لاجیک آنالایزر چیست؟

احتمالا با شنیدن نام این سازه با این سوال رو به رو شوید که لاجیک آنالایزر چیست؟ در پاسخ باید بگوییم لاجیک آنالایزر وسیله ای است که به منظور تست کردن مدار لاجیک یا دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. جهت عیب یابی مدارهای دیجیتال نیازمند دستگاهی هستیم که دسترسی به تعداد زیادی از خطوط را داشته باشد. اگرچه اسیلوسکوپ نیز توانایی نمای این خطوط را دارد اما لاجیک آنالایزر توانایی نمایش زمانبندی حدودی بین تعداد زیادی از سیگنال ها را دارا میباشد. همچنین لاجیک آنالایزر قادر به ردیابی سیگنال های دیجیتال است.در مدارهای لاجیک میزان پیچیدگی افزایش می یابد. به همین منظور بهترین دستگاه به جهت مقایسه سیگنال ها و ردیابی آن ها ،آنالایزر های لاجیک است.

 

خرید لاجیک آنالایزر

ویژگی های لاجیک آنالایزر

  • توانایی نمایش زمانی از حالتهای لاجیک و محور عمودی بیان کننده مقادیر High و LOW بصورت صفر و یک
  • چند کاناله بودن: 8، 16 و...
  • عدم نمایش اطلاعات آنالوگ توسط LA ( در صورتی که توسط مد اسیلوسکوپ می توان سیگنال های آنالوگ را مشاهده کرد.)
  • همچنین ویژگی بسیار مهم لاجیک آنالایزر های رومیزی، امکان ذخیره داده بر روی FLASH USB و یا انتقال داده ها از طریق پورت USB به کامپیوتر یا لپتاپ می باشد.

لاجیک آنالایزر

‌انواع لاجیک آنالایزر

این دستگاه در دو نوع می باشد: 
  1. لاجیک آنالایزر آنالوگ
  2. لاجیک آنالایزر دیجیتال
مشخصا دستگاه دیجیتال از دستگاه آنالوگ پیشرفته تر و دارای دقت بیشتری است. اما برای این که عیب یابی مدارها دریافت شود نیاز به دستگاهی هست که دسترسی به خطوط بیشتری داشته باشد. در کنار اسیلوسکوپ ها لاجیک آنالایزر کاربرد بیشتری دارد. و همانطور که بالاتر گفته شد این دستگاه توانایی ردیابی و تراک کردن سیگنال های دیجیتال را نیز دارد.
لاجیک آنالایزر usbee ax pro یکی از مدل های مختلف این دستگاه می باشد که کاربرد آن نیز متفاوت است.

کاربرد لاجیک آنالایزر

  • بررسی پروسسور ها و سیستم های embedded
  • تست مدارهای سیگنال-مختلط یا همان Mixed Signal
  • طراحی و عیب یابی عملکرد مدار
  • بررسی ارتباط بین سیگنال ها به طور هم زمان

تفاوت لاجیک آنالایزر و اسیلوسکوپ 

احتمالا تا به اینجای کار برایتان سوال شده است که تفاوت بارز میان اسیلوسکوپ و لاجیک آنالایزر چیست؟ در پاسخ باید بگوییم این دو سازه هر دو برای بررسی سیگنال های الکتریکی طراحی شده اند اما در مواردی مثل نوع سیگنال بررسی شونده، شکل نمایش، تعداد کانال، و شیوه اندازه گیری با هم تفاوت دارند‌  به طور خلاصه اگر می خواهید پارامتر های مختلف یک سیگنال‌ را اندازه گیری کنید از اسیلوسکوپ استفاده کنید. اما اگر تحلیل این پارامتر ها و بررسی اینکه چه رویدادی در زمانی رخ داده است برایتان مهم است لاجیک آنالایزر را تهیه کنید.

 

لاجیک آنالایزر چیست؟

 

مزایای بهره گیری از لاجیک آنالایزر چیست؟

تحلیل دقیق سیگنال های دیجیتال اولین و مهم ترین مزیتی است که آن را به این سازه نسبت می دهند. همچنین شما می توانید با بکارگیری این دستگاه پروسه عیب یابی جمعی از سازه های مختلف را با دقت و سرعت بالایی به پایان برسانید. فراموش نکنید که تحلیل های پروتکل های ارتباطی که از جانب این سازه بدست آمده اند تا چه حد در پیشروی پروژه و نوع تصمیماتی که قرار است اتخاذ کنید تاثیر مثبت دارند. درثانی در این حین امکان ثبت داده ها در کامپیوتر، نمایش چند داده به شکل همزمان و بررسی عملکرد میکروکنترلرها و پردازنده‌ ها نیز وجود دارد.
بدیهی است که تهیه و ارائه چنین کالای حساسی کار هر عرضه کننده ای نباشد. با این وجود مجموعه‌ بزرگ تکترونیکس صفر تا صد پروسه تهیه و ارائه محصولات را به بهترین شکل ممکن به دوش می کشد.‌ اگر می خواهید لاجیک آنالایزری را در اختیار داشته باشید که ضمن داشتن حداقل های کیفی قیمت مناسبی هم داشته باشد به صفحه فروش محصول تکترونیکس سر بزنید.

آموزش کار با لاجیک آنالایزر

در این آموزش ، پنج مرحله اصلی را که به طور معمول برای ثبت وتجزیه تحلیل داده ها با استفاده از لاجیک آنالایزر انجام می شود ، بررسی خواهیم کرد:
  • ابتدا پروب ها را به سیستم تحت آزمایش وصل کنید.
  • حالت نمونه گیری خود را تنظیم کنید.
  • موقعیت تریگر (trigger) یا تنظیم محرک  را پیکربندی کنید.
  • اطلاعات سیگنال را بدست آورید.
  • شکل موج را نمایش داده بررسی کنید.

چند تعریف اولیه

این اصطلاحات به ما در مسیر یادگیری نحوه کار با لاجیک آنالایزر کمک خواهد کرد :

کانال (Channel) :

 هر کانال یک خط سیگنال تکی روی سیستم مورد آزمایش است. اغلب لاجیک آنالایزر ها قادر به تحلیل و بررسی چندین کانال به طور همزمان هستند.

ولتاژ آستانه (Threshold) : 

میزان ولتاژ تنظیم شده توسط لاجیک آنالایزر است. ولتاژهای شناسایی شده توسط دستگاه اگر زیر ولتاژ آستانه باشند،“0” .و اگر بالای آستانه باشند یک “1” در نظر گرفته میشوند.

 

لاجیک آنالایزر

 

نمونه(Sample) : 

یک نقطه داده به صورت واحد که توسط دستگاه در یک لحظه خاص از زمان گرفته می شود. لاجیک آنالایزر به طور همزمان ولتاژهای شناسایی شده بر روی همه پروب ها را با ولتاژ آستانه مقایسه می کند . آنها را به صورت 1 و 0 ترجمه کرده و این داده ها را در حافظه ذخیره می کند.

سرعت نمونه برداری (Sample Rate) : 

سرعتی که لاجیک آنالایزر با آن نمونه ها را در یک بازه زمانی مشخص ثبت می کند. حداکثر میزان سرعت نمونه برداری  غالباً در واحد مگا هرتز (MHz) یا مگا سمپل در ثانیه (MSps) ارائه می شود. در هر دو حالت ، یک واحد (1 مگاهرتز یا 1 مگابیت در ثانیه) با ثبت یک میلیون نمونه متوالی در ثانیه برابر میباشد.

ظرفیت حافظه : 

میزان حافظه موجود برای ذخیره نمونه ها است. بیشتر ظرفیت حافظه برای اکثر لاجیک آنالایزرها، اغلب همان نمونه هایی است که می تواند در هر کانال ذخیره شود.

محرک (Trigger) :

شرایطی که لازم است تا لاجیک آنالایزر شروع به نمونه برداری و ثبت داده ها کند. به عنوان مثال ، یک ولتاژ بالا یا پایین بر روی یک کانال خاص یا یک الگوی خاص 1 و 0 در چندین کانال می تواند به عنوان محرک استفاده شود.

سوالات متداول 

1- لاجیک آنالایزر چیست؟ لاجیک آنالایزر وسیله ای است که به طور خاص برای آنالیز سیگنال های الکتریکی تهیه شده است.
2- چه تفاوتی میان لاجیک آنالایزر و اسیلوسکوپ وجود دارد؟ اسیلوسکوپ سیگنال های الکتریکی را اندازه گیری می کند، اما لاجیک آنالایزر آنها را از نظر زمان رویداد تحلیل کرده و رفتار بعدی سیگنال را پیش بینی می کند. 
3- به طور کلی چند نوع لاجیک آنالایزر در بازارهای مصرف وجود دارد؟ لاجیک آنالایزرها به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می‌شوند.
 
۴۲۲۹
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید